ביטוח נסיעות לחו"ל
למה צריך את זה? מה זה כולל? מה חשוב לדעת?
בשורות הבאות אנסה לענות על השאלות האלה ולסכם פחות או יותר את כל מה שצריך לדעת המטייל הממוצע בהקשר של ביטוח נסיעות לחו"ל.
חשוב לדעת שישנם הבדלים בין הפוליסות המוצעות ע"י החברות השונות, והתנאים המלאים והמחייבים מפורטים בפוליסה הספציפית של כל חברה והם עשויים להיות שונים מהמידע הכללי שתקראו בהמשך העמוד.
התוכן בעמוד זה נועד לידיעה כללית בלבד והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ של איש מקצוע מתחום הביטוח בהתאם לפרטי הנסיעה ולצרכים הספציפיים של כל מבוטח.
לא מעוניינים לקרוא? רוצים פשוט לרכוש ביטוח?
להפקת פוליסה בהראל לחצו כאן
להפקת פוליסה בפספורטכארד לחצו כאן
לשיחה עם מומחה ביטוח לחצו כאן
לפני שאמשיך, גילוי נאות:
בעבר (2018-9) ולמשך תקופה של שנה מילאתי תפקיד ניהולי בסוכנות הביטוח "זיו פתרונות חכמים בביטוח" שמתמחה בין היתר בביטוחי נסיעות לחו"ל ונחשבת לאחת המובילות בארץ בתחום. אם עד אז "נרתעתי" מסוכני ביטוח, הרי שדורון וצביקה, שני האחים שמנהלים את הסוכנות, הראו לי שבהחלט אפשר גם אחרת. שניהם מקצועיים וישרים מאוד וטובת הלקוח מבחינתם הייתה ועודנה לפני הכל, גם במהלך הפקת הפוליסה וגם חלילה במקרים של תביעות.
במסגרת עבודתי שם העברתי מאות בקשות לחיתום עבור לקוחות עם מצבים רפואיים מורכבים, וניהלתי באופן אישי עשרות תביעות נגד חברות הביטוח עבור מבוטחי הסוכנות ולכן אני מכיר את התחום "מבפנים".
אני ממליץ בלב שלם להסתייע בסוכן שאתם סומכים עליו ושמתמחה בתחום הספציפי הזה לפני שאתם רוכשים ביטוח נסיעות לחו"ל. זה הרי ממילא עולה אותו דבר.
במידה ותבחרו להפיק פוליסה דרך אחד הלינקים בעמוד הזה, "זיו פתרונות חכמים בביטוח" יהיו הסוכנים שלכם.
נתחיל בעובדה מעניינת. מסתבר שהמטייל הישראלי הוא המבוטח ביותר בעולם!
על פי הנתונים האחרונים הידועים לי, מעל 95% מהישראלים שטסים לחו"ל עושים לפחות את ביטוח הנסיעות הבסיסי, וזה שיעור גבוה יותר מהמטיילים מכל מדינה אחרת בעולם.
למה זה ככה? לא יודע, אני יכול רק לנחש. אולי כי התרגלנו לשירותי רפואה זמינים בארץ ואנחנו לא רוצים לוותר על זה גם בחו"ל, ואולי כי הישראלי הממוצע התרגל להיות תמיד "מוכן" לכל צרה…
ישנם כמה גורמים שמשפיעים על גובה הפרמיה בביטוח נסיעות לחו"ל. הגורמים העיקריים הם יעד הנסיעה, משך השהייה בחו"ל, גילו של המבוטח ומצבו הרפואי. בנוסף לכל פוליסה ישנן הרחבות שעשויות לייקר אותה, בהתאם לאופי הטיול למאפייני המבוטח או להעדפותיו (ראו פירוט בהמשך העמוד).
חשוב לדעת!
עלות פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל זהה בין אם תפיקו אותה באמצעות סוכן ובין אם תפיקו אותה ישירות מול חברת הביטוח. היתרון עם סוכן הוא התנהלות נוחה ופשוטה יותר, ובעיקר טיפול בתביעות מול חברת הביטוח במקרה שחלילה תידרשו לכך, ואם זה סוכן מקצועי וטוב זה יכול להיות משמעותי מאוד.
מה כולל ביטוח נסיעות לחו"ל?
ביטוח בריאות
הכיסוי הבסיסי של כל פוליסה הוא למעשה המקביל בחו"ל לביטוח הבריאות שיש לנו בארץ.
זה אומר שאם חלילה נזדקק לטיפול רפואי עקב מחלה, תאונה או כל אירוע אחר, נוכל לקבל אותו בראש שקט וללא הוצאות כבדות (ברוב מדינות המערב ביקור במיון או עלות אשפוז יומית עשויה להגיע לאלפי דולרים ליום).
רק אבהיר שלא חייבים להרחיק לכת ולדמיין רק אירועי קיצון ("לי זה לא יקרה…"). תארו לכם שמתפתח לכם איזשהו וירוס, דלקת גרון או דלקת אוזניים, או שתוקף אתכם כאב שיניים חריף. כל אלה יכולים לקרות לכל אחד בכל עת, גם אם הוא צעיר וגם אם הוא בריא, ולרוב הם דורשים מעורבות רפואית ו/או טיפול תרופתי כלשהי שעלותם בחו"ל יכולה להגיע בקלות למאות דולרים.
במקרים שזה נדרש הכיסוי הבסיסי לרוב כולל גם הטסה רפואית או התאמה בטיסה בהתאם למצב רפואי (אני מכיר באופן אישי מקרה שבו חברת הביטוח מימנה שדרוג לביזנס לאדם שעקב פציעה ברגל שקרתה בחו"ל נזקק למושב מרווח יותר).
קיצור/ביטול נסיעה
הרחבה שקשורה גם כן למצב רפואי ומשמעותה מתן שיפוי בשני מצבים עיקריים:
- עלויות ביטול נסיעה במקרה בו נמנע מהמבוטח לטוס עקב מצב רפואי שלו או של בן משפחתו בדרגה ראשונה.
- עלויות קיצור נסיעה במקרה שבו המבוטח נאלץ להקדים את חזרתו ארצה עקב מצב רפואי שלו או של בן משפחתו בדרגה ראשונה.
את ההרחבה הזאת אני מוסיף כמעט תמיד ואני ממליץ בחום לעשות זאת.
ההרחבה הזאת היא גם הסיבה לכך שמומלץ מאוד לעשות ביטוח נסיעות מוקדם ככל שניתן ועדיף מיד לאחר הזמנת הטיסה. ככל שתעשו אותה מוקדם יותר כך התקופה שבה אתם מכוסים תהיה ארוכה יותר (המחיר זהה).
חשוב לדעת שבהרחבה הזאת קיימים לעתים הבדלים ניכרים בגבולות הכיסוי ובתנאי הזכאות בין החברות השונות ולכן אני ממליץ להתייעץ עם סוכן שמתמצא בהבדלים בין הפוליסות השונות על מנת שיתאים לכם את זאת שתתאים לסיטואציה הספציפית שלכם.
כבודה
מרכיב פופולרי נוסף בביטוח נסיעות לחו"ל הוא כיסוי כבודה, ולרוב הוא כולל מתן שיפוי בשני מצבים:
- כבודה ששלחתם לבטן המטוס לא הגיעה איתכם ליעד.
- אובדן ו/או גניבה של כבודה.
באופן אישי אני מוסיף את הכיסוי הזה רק במקרים שבהם אני שולח כבודה לבטן המטוס, ונמנע מלהוסיף אותו כשאני טס רק עם טרולי ו/או תיק גב.
איתור וחילוץ
כיסוי שמשמעותו שבמקרה של ניתוק קשר בינך לבין משפחתך או לבין המטיילים שאיתך חברת הביטוח תנסה לאתר אותך וגם לחלץ אותך בעת הצורך (זוכרים את המטוסים שחברות הביטוח הוציאו כדי להחזיר מטיילים מאזורי אסון? אז ככה אבל גם כשמדובר במקרה של מטייל בודד שנעלם/ניתק איתו הקשר).
אני מודה שאני לרוב לא מוסיף את הכיסוי הזה, אבל למען האמת הוא מאוד זול אז אין באמת סיבה לחסוך פה.
אני בכל מקרה ממליץ לשקול להוסיף אותו לכל טיול למדינה שהיא איננה "עולם ראשון".
צד ג'
כיסוי למקרה שהנך נדרש לשלם בגין נזק שגרמת לרכוש או לגוף של אדם אחר במהלך הנסיעה.
לרוב כלול בפוליסה הבסיסית ולא נדרשת עבורו תוספת תשלום.
חשוב לדעת שהכיסוי הזה לא מכסה נזק לצד ג' שנגרם במסגרת השכרת רכב בחו"ל!
ספורט חורף
הרחבה הכרחית לכל מי שטס לחופשת סקי. הכיסוי כולל כולל גם הוצאות רפואיות במידה וחלילה תיפצעו במסגרת הסקי, ולרוב גם כמה כיסויים נוספים רלוונטיים (אובדן ימי סקי, איחור בהגעת ציוד סקי ועוד).
ספורט אתגרי
כיסוי הכרחי למי שמתכנן לשלב בטיול שלו פעילות "אתגרית" כלשהי שכרוכה במאמץ פיזי משמעותי או ברמת סיכון גבוהה. דוגמאות נפוצות: סקי מים, צניחה חופשית, אופנוע ים, סנפלינג ועוד. לא בטוחים? שאלו את הסוכן שלכם.
את הכיסוי הזה לרוב ניתן להוסיף לימים ספציפיים ולא חייבים להוסיף אותו לכל הטיול.
החזר השתתפות עצמית לרכב שכור
שכרתם רכב? חברת ההשכרה דורשת מכם תשלום על נזק שלכאורה גרמתם לרכב? אם תוסיפו את ההרחבה הזאת חברת הביטוח תחזיר לכם את הסכום ששילמתם (עד לגבולות הכיסוי!).
ככלל, במידה ואתם שוכרים רכב בחו"ל אני ממליץ בחום לוודא שאתם מכוסים לחלוטין, בין אם דרך הביטוחים שמוצעים לכם ע"י חברת ההשכרה (האפשרות המועדפת לטעמי) ואם דרך הוספת ההרחבה הנ"ל לביטוח הנסיעות שלהם (או שילוב בין השניים).
תאמינו לי שאתם לא רוצים למצוא את עצמכם נדרשים לשלם אלפי דולרים (או הרבה יותר מזה) במקרה של תאונה ולפעמים אפילו רק שריטה קטנה שבכלל לא בטוח שאתם אחראים עליה.
חשוב לדעת שההרחבה הזאת לא מכסה אתכם במקרים שלא מדובר בהשתתפות עצמית. אם לדוגמה אתם מחוייבים בתשלום לצד ג' במקרה של תאונת דרכים, אין שום הרחבה במסגרת ביטוח הנסיעות שתכסה אתכם. הכיסוי היחיד שאני מכיר שרלוונטי למקרה כזה הוא להוסיף ביטוח צד ג' (Liability) במסגרת השכרת הרכב.
טלפון נייד/מחשב נישא/טאבלט
הרחבות שמשמעותן שיפוי במקרים של אובדן או גניבה של טלפון נייד, מחשב נישא (לפטופ) או טאבלט.
ההרחבות האלה לא זולות ולדעתי לרוב לא משתלמות. אני ממליץ לבדוק טוב את גבולות הכיסוי ואת תנאי הזכאות במקרה של תביעה לפני שמוסיפים את אחת ההרחבות האלה.
החמרה למצב רפואי קיים
הרחבה שלרוב תתווסף באופן אוטומטי בהתאם למענה על השאלון הרפואי בעת הפקת הפוליסה.
בסופו של דבר חברת הביטוח מנהלת סיכונים. ישנו סיכוי גבוה יותר שאדם שסובל מליקויים רפואיים כלשהם יזדקק למתן טיפול רפואי בחו"ל (לעומת אדם בריא), ולכן הוא נדרש לשלם פרמיה גבוהה יותר.
בגדול וברוב המקרים, אדם עם בעיות רפואיות קלות מאוד ("סטנדרטיות") לא יידרש להרחבה הזאת, אדם עם בעיות רפואיות כרוניות ויציבות יידרש להרחבה הזאת, ואגם שמצבו הרפואי פחות טוב או לא יציב יידרש גם לחיתום רפואי (העברת מסמכים רפואיים וקבלת הצעה מותאמת אישית, יקרה יותר ולעתים עם החרגות).
לתשומת לב הקוראות, לרוב תידרש הרחבה ייעודית ושונה עבור היריון.
עד כאן פירוט ההרחבות. ישנן הרחבות נוספות אף פחות נפוצות ולכן אין טעם להרחיב לגביהן.
שאלות נפוצות
באיזו חברה כדאי להפיק פוליסה?
בגדול כבר הבנתם שאני ממליץ להפיק פוליסה דרך סוכן ולתת לו להמליץ לכם על פוליסה שתתאים לכם, ובכל זאת, ככל שאתם צעירים ובריאים והטיול המתוכנן הוא קצר, "פשוט" ולא כולל מורכבויות כלשהן, התשובה על השאלה הזאת תלך לכאורה לכיוון החברה שמציעה לכם את המחיר הזול ביותר.
בכל מקרה אחר, אין תשובה מוחלטת. גבולות הכיסוי, תנאי הפוליסות וגובה הפרמיות משתנים בין חברה לחברה ולא תמיד הפוליסה הזולה ביותר היא גם זאת שתיתן לכם את המענה המיטבי במקרה שחלילה תזדקקו לכך.
שמעתי שפספורטכארד הכי מומלצים. זה נכון?
פספורטכארד נהדרים. הם הכניסו חדשנות לתחום הזה, הרימו את הסטנדרטים והגבירו את התחרות בתחום.
אני יכול להעיד מניסיון אישי (במסגרת עבודתי בתחום) שגם הטיפול שלהם בתביעות היה לרוב מהיר ויעיל, אך אדגיש שהם לא היו החברה היחידה שבלטה לטובה.
מצד שני, לרוב הם יקרים יותר והיתרון בדמות כרטיס האשראי כבר פחות משמעותי כי היום כמעט כל החברות מציעות העברת כספים מיידית בעת הצורך לארנקים דיגיטליים וכד'.
אגב, במקרה שחלילה תידרשו לאשפוז בחו"ל, כל החברות יטפלו בעניין התשלום ישירות מול המוסד הרפואי ובכל מקרה לא תידרשו לשלם בעצמכם.
לסיכום, אם יש לכם העדפה לפספורטכארד אני פשוט ממליץ לוודא מול סוכן שהפוליסה שלהם מתאימה לכם ומכסה אתכם בצורה מיטבית.
למה מחירי הפוליסות משתנים לפי היעד?
עלות וזמינות שירותי הרפואה בעולם משתנות ממדינה למדינה ומיבשת ליבשת.
ככל ומדובר במדינה שבה שירותי הרפואה יקרים יותר ו/או זמינים פחות, כך סביר להניח שמחיר הפרמיה יעלה. לעתים אף תידרש הרחבה להחמרת מצב רפואי קיים במקרה של טיסה ליעד מסוים ולא בטיסה ליעד אחר.
הציעו לי ביטוח בחינם דרך חברת האשראי/קופת חולים. כדאי ללכת על זה?
אנחנו חיים במדינה ובתרבות שבה ידוע: אין מתנות חינם…
לרוב הפוליסות האלה מציעות כיסוי בסיסי ומוגבל יחסית והם בחינם למשך מספר ימים טיול בודדים.
מבלי להיכנס לפרטים, אני ממליץ לבדוק היטב את תנאי הפוליסה, את גבולות הכיסוי ואת ההתאמה עבורכם, כי אני מזכיר שבמקרה כזה אין סוכן שיעשה את זה עבורכם.
קיבלתי הצעה זולה מחברת ביטוח ישירה. כדאי ללכת עם זה?
אני לא מכיר את הפוליסות של חברות הביטוח הישירות, ולכן גם במקרה כזה אני ממליץ לבדוק היטב את תנאי הפוליסה, את גבולות הכיסוי ואת ההתאמה עבורכם, כי גם במקרים כאלה אין סוכן שיעשה את זה עבורכם ובטח לא מי שיתמודד עבורכם מול חברת הביטוח במקרה תביעה.
יש לכם שאלות נוספות? לחצו על אחד מכפתורי יצירת הקשר וכתבו לי!
מעוניינים לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל?