הוזלת עלויות בניו יורק
(גרסה מעודכנת לפוסט שפרסמתי בנושא בעבר)
ניו יורק נתפסת כיעד יקר ולא מעט אנשים מרגישים שהם לא יכולים להרשות לעצמם טיול לשם, למרות שהאמת טיפה שונה.
ניו יורק בהחלט יכולה להיות יעד יקר, וכמו כל העולם היא התייקרה במיוחד בשנה האחרונה, אבל זה לא אומר שאי אפשר לטייל בה גם עם תקציב מוגבל. תלוי בכם.
אז נכון שזה אף פעם לא יהיה זול כמו החופשה ההיא לרומניה שעלתה לכם יותר זול מאשר להישאר בבית, אבל גם בחופשה בניו יורק כמעט בכל סעיף ניתן להוזיל עלויות.
הטיפים הכתובים להלן יכולים לחסוך לכם בין מאות לאלפי שקלים בטיול לעיר, ולמעשה רובם רלוונטיים גם לכל יעד אחר. מוזמנים לנסות…
טיסות
יצא לי כבר לטוס לניו יורק ב-420$ עם אייר פראנס, ב-530$ עם רויאל גו'רדניאן וגם ב-770$ עם אלעל.
כולם יודעים שטיסה עם קונקשן זולה יותר לעומת טיסה ישירה בהפרש שיכול להגיע לעתים גם למאות דולרים. כולם יודעים שיותר זול לטוס בינואר מאשר באוגוסט.
לא כולם יודעים שלעתים הזזה של תאריכי הנסיעה ביום-יומיים יכולה גם כן לחסוך לא מעט כסף, ולכן כל עוד אתם לא חייבים להמריא ולחזור בתאריכים מסוימים, כדאי תמיד לבדוק אם תזוזה של כמה ימים לא תוזיל לכם את מחירי הטיסות. מנועי חיפוש רבים מאפשרים כיום חיפוש גמיש ולכן פשוט יותר לבדוק את זה.
בנוסף, חשוב לכם לבחור מושבים מסוימים? לשבת ליד חלון? כדאי שתוודאו אם מחירי הטיסה כוללים בחירת הושבה ללא תשלום. לעתים אתם עשויים להתפתות לכרטיסים מעט יותר זולים אבל אח"כ לגלות שכדי לבחור הושבה אתם צריכים להוסיף עוד כמה עשרות דולרים לכל לג. כדי להימנע מכך חשוב לשים לב לתנאי הכרטיס טרם ההזמנה.
לינה
מצד אחד, שיהיה ברור – אין כמו לישון במרכז מנהטן, מניסיון.
לא חייבים לישון במלונות יוקרה ולא ללכת שבי אחרי המלצות של אחרים שלא תמיד יתאימו לתקציב שלכם. כדאי מאוד להשתמש במסנני החיפוש בבוקינג על מנת למצוא מלונות טובים במחיר סביר.
גם כאן החודש בשנה ישפיע דרמטית על מחירי הלינה. בספטמבר תשלמו ביוקר, בפברואר תשלמו מחירים נמוכים מאוד.
כדאי לחפש ולסגור מלון כמה שיותר מוקדם עם אפשרות ביטול חינם עד למועד סמוך ככל שניתן ליום הטיול, לעקוב אחרי המחיר (לדוג' באמצעות Pruvo), ובלי קשר להיכנס מדי פעם לבוקינג ולחפש שוב כי לעתים קרובות יש מבצעים של מלונות ספציפיים.
שימו לב שבאפליקציה של בוקינג לרוב תמצאו מחירים זולים יותר מאשר באתר הרגיל (Mobile Price).
מצאתם משהו יותר אטרקטיבי? הזמינו אותו ובטלו את ההזמנה הקודמת.
אני ממליץ בחום לעשות חיפושים נוסף גם במהלך השבועות שלפני ההגעה. לפעמים יש הפתעות נעימות.
מצד שני, גם אחרי כל הטיפים האלה מחיר ללילה במלון טוב במיקום טוב יעלה לפחות 150-200$ לזוג ולרוב הרבה יותר מזה. מה יעשה מי שגם זה יקר לו?
אז הפתרון הכי זול הוא כמובן לישון אצל בני משפחה, כי הרי לרוב הישראלים יש משפחה בניו יורק…
ובכל זאת, התשובה המקובלת יותר היא Airbnb, אבל לא במנהטן כי שם זה יקר לפחות כמו מלון, אלא באחד הרובעים האחרים (עדיף ברוקלין או קווינס, לא רחוק מדי ממנהטן וחובה סמוך לתחנת סאבווי).
ובכל זאת, התשובה המקובלת יותר היא Airbnb, אבל לא במנהטן כי שם זה יקר לפחות כמו מלון, אלא באחד הרובעים האחרים (עדיף ברוקלין או קווינס, לא רחוק מדי ממנהטן וחובה סמוך לתחנת סאבווי).
באחד הביקורים שלי בעיר (דצמבר 2019) שילמתי על לינה 187 ש"ח ללילה לזוג (זאת לא טעות).
זה היה חדר בדירה בבושוויק (ברוקלין) עם שירותים ומקלחת פרטיים. לא ראינו את המארחים אפילו פעם אחת לאורך כל השבוע. תחנת הסאבווי הקרובה הייתה במרחק 3-4 דקות הליכה והנסיעה למנהטן נמשכה 15-20 דקות.
אני מסייג שזה לא אידיאלי לביקור ראשון בעיר וספק אם הייתי עושה את זה בעצמי בביקור הראשון שלי, אבל היום מבחינתי זאת הזדמנות נהדרת גם להכיר אזורים אחרים בעיר וגם לחסוך אלפי שקלים.
לקריאת המדריך "הכל על לינה בניו יורק" לחצו כאן.
לצפייה בוובינר "הזמנת מלונות ושימוש חכם בבוקינג" לחצו כאן.
תחב"צ (והעברות)
נכון, הכי נוח ומגניב להרים יד, לעצור מונית צהובה ולדמיין שאת קארי ברדשואו, או להזמין אובר דרך האפליקציה ולהעביר את הנסיעה בשיחה עם הנהג ההודי, אבל כדאי לדעת שכרטיס חופשי-שבועי עולה 33$ והוא מאפשר נסיעה חופשית בכל קווי הסאבווי והאוטובוסים, בכל הרובעים וגם ברכבל של רוזוולט איילנד.
תשלום באשראי או באמצעות הנייד מקנים גם הם נסיעה חופשית בכל שבוע קלנדרי תמורת 33$ (בתנאי שתקפידו להשתמש באותו אמצעי תשלום).
תשלום באשראי או באמצעות הנייד מקנים גם הם נסיעה חופשית בכל שבוע קלנדרי תמורת 33$ (בתנאי שתקפידו להשתמש באותו אמצעי תשלום).
לגבי העברות, נסיעה משדה התעופה קנדי למנהטן תעלה בסביבות 80-100$ במונית או באובר, ובסביבות 11-15$ בתחבורה ציבורית (ונניח גג 25$ אם אתם משלבים תחבורה ציבורית ואובר כדי להימנע כמעט לחלוטין מהליכה עם מזוודות). אז נכון, זה טיפה פחות נוח אבל זה חיסכון של 60-80$ לכיוון.
אפשרות נוספת היא שאטל, שאמנם זול יותר ממונית ונוח כמעט כמו הסעה פרטית, אבל משך הנסיעה עלול להיות ממושך מאוד (תלוי במיקום המלון שלכם).
בסה"כ שימוש בתחב"צ לעומת מוניות/אובר זה חיסכון משמעותי מאוד שבקלות יכול להגיע למאות דולרים בשהיה של שבוע.
לקריאת המדריך "תחבורה ציבורית בניו יורק" לחצו כאן.
אוכל
ניו יורק מציעה אוכל בכל רמת מחיר אפשרית. יש מסעדות יוקרה שבהן תסיימו עם חשבון של 300-400$ לזוג ויש גם רשתות שמציעות משולש פיצה בדולר או הוט דוג ב-2$.
אז קודם כל, אם אתם סוגרים לינה במלון אז כדאי שזה יכלול ארוחת בוקר. ארוחות הבוקר במלונות בניו יורק הן לרוב לא להיט אבל הן עושות את העבודה.
דבר שני, העדיפו מזון מהיר ודיינרים על מסעדות. ארוחה בשייק-שאק לדוג' עולה 12-14$ – פחות מחצי מחיר מארוחה במסעדה ממוצעת (ויותר זול ממקדונלדס בישראל). אפשר גם למצוא בקלות סנדוויצ'ים זולים ברשתות המוכרות או ארוחות משביעות ב-10-20$ בדלי'ס או בדיינרים מקומיים. גם במסעדות בצ'יינה טאון תוכלו למצוא ארוחות זולות וטעימות.
אגב, כשאתם מזמינים קפה בניו יורק בפעם הראשונה תמיד תבקשו את הגודל הכי קטן. התפיסה שלהם לגבי גדלים שונה משלנו…
אטרקציות
יש סוגים שונים של אטרקציות ואמצעים שונים להוזיל עלויות, וגם חשוב לזכור שבסופו של דבר אפשר להעביר בניו יורק ימים שלמים ללא אתרים בתשלום בכלל.
ישנם אתרים בעיר שמציעים מדיניות של "שלם כרצונך". לדוג' מוזיאון ברוקלין.
אתרים אחרים מציעים ימים מסוימים או שעות ספציפיות שבהן הכניסה מוזלת או חינמית. לדוג' גן החיות בברונקס ומוזיאון המומה. יש אתרים שמפרטים את המידע לגבי כלל האתרים. אפשר לבדוק שם ולתכנן בהתאם.
כרטיסים למשחקי ספורט לרוב יעלו יקר יחסית, אבל אפשר להעדיף לדוג' כרטיסים לברוקלין נטס במקום לניו יורק ניקס, לניו יורק מטס במקום ליאנקיז. בכל מקרה כדאי לוודא שאתם לא קונים מכל מיני אתרי תיווך מפוקפקים.
כרטיסים לברודווי גם לרוב יעלו יקר יחסית. אפשר לחסוך באמצעות אפליקציית TodayTix או באתר BroadwayBox או להגיע לקופות שעתיים לפני המופע. אפשרות נוספת היא הגרלת כרטיסים מוזלים באמצעות Broadway Lottery וזאת אפשרות נהדרת למי שיש לו את הגמישות ואת הזמן. האפשרות הכי פשוטה לחסוך היא לא להינעל על הצגה ספציפית אלא לקנות כרטיסים להצגות זולות יותר.
השימוש בכרטיסי הנחות בניו יורק (Pass) לא תמיד משתלם. כתבתי פעם פוסט שמסייע להשוות בין הכרטיסים השונים ולהחליט אם זה משתלם לכם או לא. הפוסט ההוא כבר לא הכי מעודכן, אבל העיקרון נשאר אותו דבר – פשוט תכינו רשימה של האתרים והאטרקציות שאתם מתכוונים לבקר בהם ואיזה ימים התכוונתם לבקר בהם, ואז תעשו השוואה פשוטה כמה יעלה לכם לבקר עם ובלי כרטיס ההנחות.
שימו לב שלעתים קרובות ניתן למצוא הטבות לאתרים מסוימים גם בגרופון (בגרסה המקומית כמובן), ולאחרונה גם במועדוני לקוחות ישראלים (לדוג' פיס פלוס, כאל ועוד).
אם הגעתם בקיץ תוכלו למצוא הופעות ואירועים חינמיים במתקיימים מדי פעם בפארקים השונים (לדוג' הקרנות סרטים בבריאנט פארק, פסטיבלים בגוברנורז איילנד ועוד).
קניות
אז ככה, לא חייבים לעשות קניות בסוהו. גם לא בצ'לסי וגם לא בבתי הכלבו הגדולים במרכז מנהטן.
ב-Century 21 האהובה על הישראלים יצא לי פעם לראות ג'קט של Max Mara במבצע מדהים של 75% הנחה! רק 1000$ במקום 4000$! (לא טעיתי במספר האפסים…).
בקיצור, הבנתם איפה לא.
אז איפה כן עושים קניות (יחסית) בזול?
ברלינגטון, T.J.Maxx, טארגט, מארשל'ס ועוד. לכל אלה יש סניפים בתוך העיר ואפשר למצוא שם מותגים מוכרים יותר ופחות בזול ובקלות יחסית.
אפשר גם לשלב ביקור באחד האאוטלטים הרבים באזור (ג'רזי גארדנס, וודברי, טנג'ר, ברגן וכו'. אולי זה שווה פוסט נפרד בהזדמנות).
אם אתם לא רוצים לבזבז על זה יום שלם אתם יכולים לעצור באאוטלט הקטן שסמוך לתחנת המעבורת בסטטן איילנד. יש שם סניפים של נייק, קולומביה, אולד נייבי ועוד. הרי סביר להניח שממילא תעלו על המעבורת הזאת כדי לראות את פסל החירות.
אגב, אם בכל זאת נכנסתם לאחד מבתי הכלבו הגדולים, חפשו תמיד את השלטים של ה-Clearance.
לוטו
הגעתם לניו יורק? מלאו לוטו ואולי לא תצטרכו את כל הטיפים האלה.
ישנן שתי הגרלות שניתן לזכות בהן גם אם אתם תיירים – Mega Millions ו-Powerball. כרטיס עולה דולר או שניים והפרסים נעים בין עשרות למאות מיליוני דולרים.
אין סיכוי שתזכו אבל זה כל כך כיף לפנטז…
הבהרה חשובה
אני יודע שיש כאלה שיקראו את הטיפים לעיל וזה יראה להם חיסכון מוגזם ואפילו "התכלבות", ולכן חשוב לי להבהיר – הפוסט הזה לא מיועד למי שאין לו צורך לחסוך בעלויות.
לשמחתי ולמזלי גם אני מרשה לעצמי היום לטייל בלי לחסוך בכל סעיף, אבל דבר ראשון – אני בהחלט זוכר את הימים שכן נדרשתי לכך (ואני מבטיח לכם שגם אז נהנתי מכל רגע), ודבר שני – גם היום אני לא אוהב לשרוף כסף איפה שזה לא נחוץ. כל דולר שלא בזבזתי במקום אחד, ישמש למטרה טובה יותר בהוצאה אחרת.
הפוסט הזה מיועד לאלה שזה יכול לעזור להם ל"הגשים את החלום" בלי להקריב יותר מדי, ולאלה שחשבו עד היום שזה לא אפשרי ואולי קירבתי אותם עוד קצת.
מושלם תודה רבה
תודה על הפוסט.