fbpx

הכל על לינה בניו יורק!

טיימס סקוור או סוהו? הזמנה בבוקינג או ישירות באתר המלון? האם airbnb חוקי בניו יורק? האם Couchsurfing זה באמת בחינם? איפה מוזילים עלויות?

לפני שתמשיכו לקרוא, אני מזכיר שאני מציע ייעוץ בחינם בעניין הזמנת מלונות בבוקינג, כשהדבר היחיד שאני מבקש בתמורה זה שבמידה ואכן תזמינו בסוף מלון, תעשו זאת דרך הלינק שלי.
זה לא מחייב, זה עולה לכם אותו הדבר (לפעמים אפילו פחות!), ומכל הזמנה כזאת אני מקבל עמלה קטנה שמסייעת לי לתחזק את האתר להמשיך לייצר תוכן חינמי.

מעניין אתכם? שלחו הודעה!

מיקום 

בואו נתחיל עם תפוח האדמה הלוהט שנקרא "מלון על הטיימס סקוור".
טיימס סקוור הוא לא כוס הקפה שלי, אבל אם בעבר הייתי מתנשא ואפילו מזלזל בתיירים שנהרו לשם, הרי שעם הזמן "התפייסתי" עם המקום.
זאת מלכודת תיירים, וזאת לא ניו יורק "אמיתית", ומקומיים לא מגיעים לשם, ומבחינתי זאת ממש לא תחנת חובה כשאני מבקר לעיר. הכל נכון, ועם זאת, אני יכול להבין למה הכיכר הזאת קוסמת כל כך לתיירים המגיעים לעיר במיוחד בביקורים הראשונים שלהם, ואני יכול להבין למה בעיני רבים זה המיקום הכי מרכזי בעיר.
ניו יורק נותנת מקום לכולם. זה אחד המאפיינים הבולטים שלה. אם יש כאלה שהמקום שלהם זה טיימס סקוור ושם הם מרגישים בבית, מי אני שאתווכח.
מה אתם צריכים לדעת אם החלטתם לסגור מלון בטיימס סקוור?
א. רוב המלונות לא ממש בטיימס סקוור אלא באזור.
ב. כן, גם מלונות שהמילים "טיימס סקוור" הן חלק מהשם שלהם.
ג. תשתדלו מאוד להישאר מזרחית לשדרה התשיעית.
ד. ישנתם פעם-פעמיים בטיימס סקוור? בביקורים הבאים תנו הזדמנות לאזורים אחרים.
ואחרי כל זה אבהיר – מבחינתי כמעט כל אזור אחר במידטאון עדיף על טיימס סקוור.
 
אז מה המיקום הכי מומלץ?

מבחינתי ישנם כמה קריטריונים לבחירת אזור לינה. העיקריים: שיהיה קרוב לכמה שיותר נתיבי סאבווי, שיהיה מעניין לאורך כל או רוב שעות היום, שיהיה נעים לשוטטות, וכמובן עדיף אזור שאני אוהב ומתחבר אליו.
האזור שעונה הכי טוב על הקריטריונים האלה הוא מרובע דמיוני שגבולותיו בראיינט פארק בצפון, וושינגטון סקוור בדרום והשדרה השמינית במערב. הגבול המזרחי משתנה לפי האזור. בתוך האזור הזה כלולים מדיסון סקוור, יוניון סקוור וחלק מצ'לסי. צירפתי מפה וסימנתי בה פחות או יותר את האזור.
אזורים נוספים שעונים על הקריטריונים האלה הם סוהו, נוליטה, ותתפלאו לשמוע, אפילו חלקים מצ'יינה טאון (אם כי זה פחות מתאים לביקור ראשון).
כמובן שמעבר לאלה ישנם לא מעט אזורים נוספים שיכולים להתאים ללינה, לרוב עם פשרה כלשהי. אעבור על כמה מהם:
הרובע הפיננסי עונה על רוב הקריטריונים אבל די שומם ומשעמם שם בשעות הערב והלילה.
מידטאון איסט עונה על רוב הקריטריונים אבל הוא פחות נגיש לתחבורה ציבורית.
חלקים בהארלם עונים על רוב הקריטריונים אבל השכונה מעט מרוחקת ממרכז העניינים (והתדמית שלה מבחינת מטיילים רבים איננה חיובית).
אפר ווסט סייד ואפר איסט סייד הם אזורים יוקרתיים, בטוחים ושקטים, אבל משעממים יחסית.
לואר איסט סייד זה אזור שאני מאוד אוהב ומרתק אותי באופן אישי, אבל התחבורה הציבורית שם מעט מוגבלת וזה אזור לא ידידותי למבקרים חדשים.

 

מה לגבי לינה מחוץ למנהטן?

דאונטאון ברוקלין, ברוקלין הייטס ודמבו יכולים לדעתי להתאים ללינה אפילו בביקור ראשון, במיוחד אם זה חוסך לכם עלויות.
דמבו קצת פחות נגישה לתחבורה הציבורית אבל באזור אטלנטיק טרמינל לדוג' עוברים 11 קווי סאבווי (!!!) שיובילו אתכם כמעט לכל פינה בעיר.
וויליאמסבורג לא זולה ולא נגישה בתחב"צ ולכן אני לא רואה באמת סיבה ללון שם.
ללינה בניו ג'רזי אני לא מעוניין להתייחס. מבחינתי זאת אופציה גרועה ואם כבר אתם מוגבלים בתקציב אז פשוט תתרחקו לשכונות אחרות בניו יורק (אפרט בסעיף נפרד בסוף הפוסט).
 
איך יודעים כמה קווי סאבווי עוברים בכל מקום?

נכנסים לגוגל מפות, ממקמים את המפה מעל האזור המבוקש, בוחרים שכבות > תחבורה ציבורית, ויוצגו לכם כל המסלולים (ראו את צילום המסך להלן).

 

סוגי אירוח 

מלונות

בניו יורק יש מעל 100,000 חדרים במעל 1000 מלונות, ובחודשים מסוימים בשנה הם בתפוסה כמעט מלאה ולכן המחירים שלהם מרקיעים שחקים (מישהו אמר ספטמבר?).
רובם מלונות גנריים של הרשתות השונות ומציעים פחות או יותר את אותו הדבר- חדרים קטנים, מעט מדי מעליות וארוחת בוקר (אם ישנה) שמורכבת בעיקר מסוכר וקמח בוריאציות שונות.
שלא ישתמע מזה שאני שולל את המלונות האלה. התארחתי במלונות כאלה כמה פעמים והיה אחלה. בסופו של דבר מלון בניו יורק משמש בעיקר ללינה ומקלחת.
לצד אלה ניו יורק כמובן מציעה מלונות בכל רמות המחיר הקיימות. החל ממוטלים שורצי פשפשים שמהם אני ממליץ לכם להימנע, המשך בהוסטלים שבהם תחלקו חדר עם מטיילים נוספים, דרך מלונות קצת יותר יקרים מהגנריים עם ערך מוסף משלהם (לדוג' CitizenM או Public), וכלה במלונות יוקרה שיגרמו לכם להרגיש כמו בסרטים וגם יעלו בהתאם (לדוג' The Langham או Rich Carlton).
 
איפה ואיך מחפשים חוות דעת על מלונות?

בבוקינג, בגוגל ובטריפאדוויזר תמצאו מאות אם לא אלפי חוות דעת על בערך כל מלון שאתם שוקלים להזמין בניו יורק. אני ממליץ לא רק להתרשם מהדירוג אלא גם לקרוא לפחות כמה חוות דעת עדכניות כי לרוב מסתתר שם מידע רלוונטי. מצד שני כדאי לזכור שהחוויה של כל מטייל היא אינדיווידואלית, ויותר מזה- ברבים מהמלונות בניו יורק ישנן קומות ישנות וקומות חדשות שנוספו מאוחר יותר, ולעתים זה מסביר את הפער בין חוות דעת שונות שתקראו.
אגב, יודעים איפה לא מבקשים המלצות על מלונות? בקבוצות פייסבוק של מטיילים ישראלים בניו יורק. את תעלו פוסט, תמתינו לתגובות, ובסופו של דבר תמצאו את עצמכם עם המלצה על כמה מלונות שהתארחו בהם אלה שבמקרה ראו את פוסט שלכם והחליטו להגיב, ותפספסו עשרות ומאות אפשרויות אחרות שיכול להיות שיתאימו לכם הרבה יותר. בעולם של גוגל ובוקינג אין באמת סיבה לעשות את זה.
מה כן הגיוני לשאול בקבוצות? לדוג' התלבטות לגבי מלון ספציפי או בין 2 מלונות שמתאימים לכם.
 
איפה מזמינים מלונות?
 
אני אישית הכי אוהב את בוקינג. מנגנון החיפוש שלהם הוא הכי טוב בפער לעומת המתחרים, וב-90% מהמקרים המחירים שם זולים יותר והמדיניות גמישה יותר מכל אפשרות אחרת, במיוחד אם יש לכם מעמד Genius.
ככלל, אני משתדל להזמין מלונות בעלי דירוג גבוה ככל שניתן ובכל מקרה לא פחות מ-8, ומקפיד לבחור אפשרות עם ביטול חינם. למעבר לבוקינג לחצו פה.
אפשרויות נוספות הם אתרים דומים כמו אגודה, אקספדיה וכד' וכמובן שתמיד ניתן להזמין ישירות באתר המלון.
 
מתי מזמינים מלון?

כמה שיותר מוקדם, עם אופציה לביטול חינם כמובן. ככה ניתן להמשיך לעקוב אחרי המחירים ואם מוצאים הצעה משתלמת יותר אפשר להזמין ולבטל את ההזמנה הקודמת (בסדר הזה!).
זה לא ממש יוצא דופן שחודשיים-שלושה לפני מועד הנסיעה תמצאו פתאום מחירים זולים יותר, במיוחד אם אתם לא נוסעים בתקופות הפיק (יולי-אוגוסט וחגים).
בנוסף, ניתן לנהל מעקב אחרי המחיר של המלון הספציפי שהזמנתם באמצעות השירות של pruvo (חפשו בגוגל).
 
מה עוד צריך לדעת?

  1. כמו שכבר כתבתי, בחלק מהמלונות הוותיקים בניו יורק ישנו פער ניכר בין הקומות התחתונות הישנות לבין הקומות העליונות החדשות (יחסית).
  2. מטיילים עם ילדים? מלונות רבים מציעים חדרים שמתאימים ל-4 ואפילו ל-6 נפשות. לא תמיד הכי נוח אבל בטוח חוסך בעלויות.
  3. נוחתים בניו יורק מוקדם בבוקר? מניסיוני – אל תודיעו את זה למלון מראש כי הם פשוט יבקשו לא מעט כסף על צ'ק אין מוקדם. יצא לנו פעמיים להגיע למלונות בסביבות 08:00 בבוקר וקיבלנו את החדר מיד ללא תשלום נוסף. קרה לנו גם שלא קיבלנו את החדר, אז פשוט השארנו את המזוודות בשמירת חפצים, התרעננו קצת בלובי ויצאנו להתחיל את היום.
דירות/חדרי Airbnb

אם היה לי שקל על כל פעם שקראתי בתגובות את המשפט "airbnb לא חוקי בניו יורק" הייתי יכול לקנות לעצמי מנה שווארמה או דירה קטנה בירוחם.
ובכן, אני לא בא לנפץ שום מיתוס. לרוב זה באמת לא חוקי, אבל זה לא חוקי בדיוק כמו סאבלט (שזאת החלופה שלעתים קרובות מציעים אותם מגיבים).
בואו נעשה סדר.

בגדול, בניו יורק יש חוק עזר עירוני שאוסר השכרה של דירות בבניינים שיש בהם 3 דירות ומעלה לתקופות קצרות מ-30 יום, וזה אכן אומר שלאורך השנים מרבית הדירות ב-airbnb או בסאבלטים הושכרו באופן לא חוקי.

מצד שני, רבים ממשכירי ה-airbnb הם שוכרים בעצמם ולכן האכיפה לא נעשית מולם אלא מול כאלה שמשכירים דירה בבעלותם, ובעיקר נגד בעלי בניינים שהפכו את כל הבניין לדירות להשכרה לטווח קצר.
סיפורים על מטיילים שמצאו את עצמם ברחוב עקב אכיפה של החוק הם נדירים אבל קיימים.
בשנים האחרונות נעשה ניסיון להסדיר את העניין ולחייב את המשכירים לרשום את הדירות ולשלם מסים. זה צמצם את ההיצע, אבל כן ניתן לראות נכסים ב-airbnb עם מספר רישום, מה שמעיד על כך שהם פועלים באופן חוקי.

מצד שלישי, וזה אולי הכי חשוב – מחירי ה-airbnb בניו יורק כבר מזמן לא אטרקטיביים ולרוב הם יקרים יותר ממלונות, אז הייתי שוקל את זה רק אם הייתי מטייל בהרכב משפחתי או בתנאים שעבורם דירה מהווה יתרון משמעותי.

מה כן חוקי וכן משתלם? השכרה של חדר בדירה (ולא דירה שלמה) תמיד הייתה חוקית, וזאת אופציה לא רעה גם לחיסכון בעלויות וגם לחוויה אחרת לגמרי של לינה בעיר. עשיתי את זה כמה פעמים גם כשטיילתי לבד וגם עם אשתי והיה מעולה.
 
גולשי ספות (Couchsurfing)

אפשרות נוספת ופחות פופולרית היא Couchsurfing – פלטפורמה ותיקה שמאפשרת למקומיים להציע "ספה" למטיילים (או מיטה מתנפחת, או חדר פרטי. הבנתם את הרעיון), לכאורה בחינם.
ובכן, מה בכל זאת המחיר? Piece of your soul… או משהו כזה.
גם ברוב במקרים שבהם אכן מדובר במארחים מקומיים חביבים שמעוניינים להכיר מטיילים מתרבויות אחרות, בקאוצ'סרפינג ישנה מעין ציפייה הדדית בין המארח למטייל לבלות יחד, לטייל יחד, לשבת לארוחות משותפות ועוד. לי אישית זה ממש לא מתאים ולכן אף פעם לא ניסיתי את זה. אני מעדיף עסקה בתשלום כמו באירבנב. אני משלם כסף ומקבל תמורה.
בקיצור, זה מתאים לסוג מאוד מסוים של מטיילים.

 

לינה בזול 

ניו יורק יקרה. זאת עובדה מוסכמת.
בכל זאת, אפשר ללון בה גם במחירים זולים יחסית אם מסכימים לכמה פשרות.
 
טיילו ב-Off-Season

באופן טבעי החודשים הכי זולים בשנה בעיר הם ינואר-פברואר, מצד שני מזג האוויר בחודשים האלה הוא בלתי נסבל ומקשה מאוד על טיול.
מה בכל זאת אפשר לעשות? לתכנן טיול לתקופה שבין סוף פברואר לסוף מרץ.
בתקופה הזאת מחירי המלונות עדיין זולים עד סבירים, ומד שני מזג האוויר כבר לא קיצוני ומוגזם כמו בעיצומו של החורף הניו-יורקי. לקראת סוף מרץ אתם עשויים אפילו ליפול על ימים נעימים (מצד שני גם שלג אפשרי, אז קחו את זה בחשבון).
יצא לנו פעמיים לבקר בעיר במרץ ושילמנו פחות מ-100$ ללילה במלונות במרכז מנהטן.
 
התרחקו ממרכז מנהטן

חדרי Airbnb בשכונות שמרוחקות יחסית ממרכז מנהטן יכולים להיות זולים בצורה מגוחכת.
יצא לי לישון שלוש פעמים בחדרי airbnb במרחק 20-30 דקות ממנהטן בפחות מ-200 ש"ח ללילה ויחסית ל"פשרות" היה לי מעולה.
שכונות שיכולות להתאים הן בושוויק בברוקלין (המועדפת עליי), לונג איילנד סיטי ואסטוריה בקווינס, והשכונות הצפוניות של מנהטן (לדוג' וושינגטון הייטס).
על מה בכל זאת לא להתפשר – על תחנת סאבווי קרובה (לכל היותר כמה דקות הליכה), ועל מרחק סביר ממנהטן (לכל היותר 30-40 דקות נסיעה בסאבווי).
שימו לב שאני מדבר על חדר Airbnb ולא על דירה שלמה.
 
הוסטלים ו-couchsurfing

כבר כתבתי על זה כמה מילים לעיל אז אין טעם לפרט שוב. אישית לא הייתי עושה את זה אבל אלה אפשרויות שבהחלט יכולות לחסוך למי שזה מתאים לו.
 
בני משפחה
 
אתם יהודים? ברכותיי… כנראה יש לכם בני משפחה בניו יורק. אם זה מתאים לכם ומתאים להם, זאת בהחלט אפשרות שיכולה להוזיל עלויות.
רק מציין שלי באופן אישי ישנם כמה בני דודים בניו יורק. רק בביקור השמיני שלי בעיר הלכתי לבקר את אחד מהם..
 
 

1 מחשבה על “<strong>הכל על לינה בניו יורק!</strong>”

  1. פינגבאק: הוזלת עלויות בניו יורק – ניו יורק בעברית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *